• KISKUNHALAS VÁRJA ÖNT ÉS A LOVASOKAT
  • CSI 2** Kiskunhalas, Hirling József Lovaspark
  • 2019. ÁPRILIS 29. - MÁJUS 1.

CSI** Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny Kiskunhalas

Kiskunhalas és a Hirling József Lovaspark várja Önt!

A 2019. április 29 és május 1 között tartandó CSI** 42. Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen 19 versenyszám, a Százszorszépföld Egyesület kézműves kirakodó vására, a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovas karusszel és lovastorna bemutatói, a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház előadása, a Sóstó Csárda étterem sátra és sok egyéb programok kerülnek megrendezésre.
Szeretettel várunk minden kedves vendégünket a Kiskunhalas Fazekas Mihály utca 1. szám alatti arénában. A belépés díjtalan.

Bövebben..


Készítettünk egy látványos drón videófilmet a Hirling József Lovasparkról a riderline.hu segítségével. Kérjük nézzétek meg igen jól sikerült!

CSI** Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny Kiskunhalas 2019. Hirling József Lovaspark.

március 31 2019

Nyolc év szünet után ismét nemzetköz díjugrató lovasversenyt rendezhet Kiskunhalas. A Hirling József Lovaspark közönsége ezúttal a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) programjában szereplő CSI** minősítésű versenyt láthat április 29-tól május 1-ig. A programban a díjugrató versenyeken kívül, több kísérő esemény és szabadidős lehetőség is szerepel, ami a sportág rajongói mellett a családoknak is kellemes kikapcsolódási lehetőséget ad.

Az 1968-ban indult, Kiskunhalason május elsejei nemzetközi lovasversenyként emlegetett esemény komoly múlttal rendelkezik. Ahogy azt annak idején, a regnáló parancsnok, Hirling József megálmodta és magvalósította az esemény nem csak sportágról, hanem a lovas kultúráról és a népszórakoztatásról is szólt. A hagyománynak megfelelően, a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE is széles látogatói réteg szórakoztatását célozta meg a háromnapos rendezvény során. Az esemény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter, aki külön miniszteri díjat ajánlott fel a legrangosabb versenyszámra, a Grand Prix-re.

A versenyhelyszín naponta  reggel nyolc órától látogatható, a belépés ingyenes lesz. A díjugrató versenyek nyitott kategóriái mellett korosztályos lovak és a 25 év alatti lovasok megméretése is szerepelt. Halasi hagyomány a kitartásos magas ugratás (Puissance) megrendezése, amely május elseje egyik kiemelt versenyszáma lesz. Szintén az utolsó napon tartják a Grand Prix versenyszámot Kiskunhalas város díjáért. A három nap során 19 versenyszámot rendeznek a lovaspark zöld gyepén.

A negyvenkettedik alkalommal rendezendő kiskunhalasi lovasverseny nem csak a díjugratásról szól. Sok más programból válogathat a közönség. A Százszorszépföld egyesület különböző helyi kézműves termékek kirakodó vásárát rendezi be  a lovasparkban és lovas felszerelések is szerepelnek majd a portékák között. A Sóstó Csárda sátras étterem-büfé szolgáltatással várja a délalföldi ételek-italok kedvelőit. A verseny eredményeit óriás kivetítőn is figyelemmel kísérhet a közönség, amit a vendéglátóhelyen nagyképernyőn követnek az érdeklődők..

Bemutatók is színesítik a verseny szüneteiben a nézőket. Május 1-jén a Kiskunhalasi Lovasbandérium karusszel bemutatja mellett a halasi lovastornászok is fellépnek. Szintén az ünnepnapon vendégszerepel egy félórás műsorral Pintér Tibor vezetésével a Nemzeti Lovas Színház társulata. A verseny kiírása, a napi versenyprogramok ide kattintva találhatók.

forrás: halasmedia.hu

 

Versenyprogram CSI** Kiskunhalas

09.00-től 1. versenyszám (további számok, indulók függvényében) 1. versenyszám, CSI* Fiatal lovak (6-7 éves, 120-125 cm, időre) 2. versenyszám, CSI ** Kis kör (120 cm, időre) 3. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, kétfázisos) 4. versenyszám, CSI Fiatal lovas (130 cm, kétfázisos) 5. versenyszám, CSI ** Nagy kör (140 cm, időre) 6. versenyszám, CSI ** VIP kör (110 cm, időre, egyszeri összevetés)
09.00-től 7. versenyszám (további számok, indulók függvényében) 7. versenyszám, CSI* fiatal lovak (6-7 éves, 120-125 cm, időre) 8. versenyszám, CSI** VIP kör (110 cm, időre) 9. versenyszám, CSI ** Kis kör (125 cm, kétfázisos) 10. versenyszám, CSI ** Nagy kör (140 cm, kétfázisos) 11. versenyszám, CSI Fiatal lovas (130 cm, időre) 12. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, győztes kör csoportokkal)
09.00-től 13. versenyszám (további számok, indulók függvényében) 13. versenyszám, CSI ** VIP kör (115 cm, időre) 14. versenyszám, CSI ** Kis kör (125 cm, időre) 15. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, időre) 16. versenyszám, CSI Fiatal lovas (135 cm, időre, egyszeri összevetés) 17. versenyszám, CSI ** Kitartásos magasugratás (140 cm, puissance) 18. versenyszám, CSI ** Grand Prix Kiskunhalas Város Díjáért (145 cm, időre, egyszeri összevetés) 19. versenyszám, CSI* Fiatal lovak (6-7 éves, 125 cm, időre)

Kiemelt támogatók