• KISKUNHALAS VÁRJA ÖNT ÉS A LOVASOKAT
  • CSI 2** Kiskunhalas, Hirling József Lovaspark
  • 2019. ÁPRILIS 29. - MÁJUS 1.

CSI** Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny Kiskunhalas

Kiskunhalas és a Hirling József Lovaspark várja Önt!

A 2019. április 29 és május 1 között tartandó CSI** 42. Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen 19 versenyszám, a Százszorszépföld Egyesület kézműves kirakodó vására, a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovas karusszel és lovastorna bemutatói, a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház előadása, a Sóstó Csárda étterem sátra és sok egyéb programok kerülnek megrendezésre.
Szeretettel várunk minden kedves vendégünket a Kiskunhalas Fazekas Mihály utca 1. szám alatti arénában. A belépés díjtalan.

Bövebben..


Készítettünk egy látványos drón videófilmet a Hirling József Lovasparkról a riderline.hu segítségével. Kérjük nézzétek meg igen jól sikerült!

CSI** Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny Kiskunhalas 2019. Hirling József Lovaspark.

április 25 2019

Ez csak a kezdet. Így fogalmazott Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja a nemzetközi lovasverseny kapcsán rendezett szerda délelőtti sajtótájékoztatón.

A Hirling József Lovaspark kilenc év elteltével rendezhet ilyen rangos megméretést, de a célok még ettől is nagyobbak. Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete megválasztott országgyűlési képviselője szerint az elmúlt időszak fejlesztései sokat jelentettek a városnak és a magyar lovassportnak is. Ez csak a kezdet. Így fogalmazott Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja a nemzetközi lovasverseny kapcsán rendezett szerda délelőtti sajtótájékoztatón. A Hirling József Lovaspark kilenc év elteltével rendezhet ilyen rangos megméretést, de a célok még ettől is nagyobbak. Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete megválasztott országgyűlési képviselője szerint az elmúlt időszak fejlesztései sokat jelentettek a városnak és a magyar lovassportnak is. Katt ide a Halas TV sajtótájékoztatón készült anyagához!-  A Hirling József Lovaspark nemcsak versenyeknek, hanem más rendezvényeknek is helyet adhat, rendezvényközpontja lehet Kiskunhalasnak, Bács-Kiskun megyének. Nagy öröm, hogy újra nemzetközi versenynek lehet házigazdája a város, az elmúlt időszakban komoly fejlesztések zajlottak és a közeljövőben további beruházások várhatóak a bázison- jelentette ki Bányai Gábor országgyűlési képviselő.- Ez egy nagyon fontos esemény a városban, azért dolgoztunk az elmúlt években, hogy ugyanazt a rangot visszakapjuk, mint ami a korábban megszokott volt. Mérföldkőnek számít ez a nemzetközi verseny, ehhez kellett, hogy fejlesztések történjenek a lovasbázison. Másrészt, hogy szakmai irányítása legyen a lovasközpontnak. Remélem, hogy a következő években ez megszokottá válhat és tudjuk fejleszteni még a pályát is- tette hozzá a közszolgálati televíziónak is nyilatkozó Fülöp Róbert polgármester.- A három kiemelt magyarországi versenyhelyszín között, a Nemzeti Lovarda és Bábolna mellett a Hirling József Lovaspark is szerepel. Célunk az lehet, hogy jövőre világkupa pontgyűjtőnek számító megméretést rendezhessünk. Nemzetközi verseny utoljára 2011-ben volt Kiskunhalason, most újra lesz ilyen. A legfontosabb számunkra az, hogy minél több nézőnk legyen, a lovasszakma pedig vigye a város és az itteni szervező jó hírnevét - mondta Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja.Rózsahegyi Róbert versenyigazgató elmondta, hogy hetek óta zajlanak már az előkészületek a bázison. Nemcsak a munkáskezek dolgoznak a terület szépítésén, hanem a Kiskunhalasi Lovabandérium tagjai is készülnek, akik egy különleges bemutatóval kedveskednek majd a közönségnek. A versenyigazgató szerint május elsején olyan programok lesznek, amely a családok számára is kikapcsolódást nyújthat. Itt lesznek a Nemzeti Lovaszínház tagjai, a Százszorszépföld Egyesület pedig kézműves termékekkel várja a látogatókat. Ami a nemzetközi verseny szakmai részét illeti, jelezte részvételét a teljes magyar élmezőny és a kiskunhalasi lovasok is szeretnének jó eredményeket elérni hazai közönség előtt.Szöveg: Jáger Levente, kép: Kovács Iván

Versenyprogram CSI** Kiskunhalas

09.00-től 1. versenyszám (további számok, indulók függvényében) 1. versenyszám, CSI* Fiatal lovak (6-7 éves, 120-125 cm, időre) 2. versenyszám, CSI ** Kis kör (120 cm, időre) 3. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, kétfázisos) 4. versenyszám, CSI Fiatal lovas (130 cm, kétfázisos) 5. versenyszám, CSI ** Nagy kör (140 cm, időre) 6. versenyszám, CSI ** VIP kör (110 cm, időre, egyszeri összevetés)
09.00-től 7. versenyszám (további számok, indulók függvényében) 7. versenyszám, CSI* fiatal lovak (6-7 éves, 120-125 cm, időre) 8. versenyszám, CSI** VIP kör (110 cm, időre) 9. versenyszám, CSI ** Kis kör (125 cm, kétfázisos) 10. versenyszám, CSI ** Nagy kör (140 cm, kétfázisos) 11. versenyszám, CSI Fiatal lovas (130 cm, időre) 12. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, győztes kör csoportokkal)
09.00-től 13. versenyszám (további számok, indulók függvényében) 13. versenyszám, CSI ** VIP kör (115 cm, időre) 14. versenyszám, CSI ** Kis kör (125 cm, időre) 15. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, időre) 16. versenyszám, CSI Fiatal lovas (135 cm, időre, egyszeri összevetés) 17. versenyszám, CSI ** Kitartásos magasugratás (140 cm, puissance) 18. versenyszám, CSI ** Grand Prix Kiskunhalas Város Díjáért (145 cm, időre, egyszeri összevetés) 19. versenyszám, CSI* Fiatal lovak (6-7 éves, 125 cm, időre)

Kiemelt támogatók