• KISKUNHALAS VÁRJA ÖNT ÉS A LOVASOKAT

A Kiskunhalasi Fiat Díjugrató OB köszöntője

Kiskunhalas és a Lovasbázis várja Önt!

2017. szeptember 7-10. között megrendezésre kerülő Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon, a felnőtt országos bajnok, a győzelmi jutalmaként egy vadonatúj Fiat Tipo személygépkocsiba szállhat át a nyeregből.

A Fiat Tipo modellt a névadó főtámogató, FCA Central & Eastern Europe Kft., a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés és Márkaszerviz valamint a Díjugrató Szakág ajánlott fel 2017 felnőtt magyar díjugrató bajnokának.

Bövebben..

Készítettünk egy látványos drón videófilmet a Hirling József Lovasparkról a riderline.hu segítségével. Kérjük nézzétek meg igen jól sikerült!

Kezdőoldal

augusztus 16 2017

Versenynagyüzemben a szezon közepén a Hirling József Lovaspark. A legnagyobb hazai esemény, a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság azonban még hátra van, szeptember második hétvégéjén. A Kiskunhalasi Lovas és Szabadidőközpont szervező csapata folyamatosan szépítgeti a sokat megélt délalföldi lovasközpont létesítményét.

A nemzeti bajnokság megfelelő szakmai kiszolgálására külön figyelt a Juhász Tibor versenymenedzser vezette team. Az országos bajnokság öt év után ismét füves pályán kerül megrendezésre. Mint emlékezetes 2011-ben volt rendező a kiskunhalasi bázis utoljára, azóta a Nemzeti Lovarda és Bábolna adott otthont a legrangosabb hazai versenynek, ahol filces pályákon mérték össze tudásukat a legjobb gyermek, ifjúsági, fiatal, felnőtt és amatőr kategóriákban lovasaink. A fű azért más környezet lónak és lovasnak, éppen ezért különös gonddal kezelték évek óta a halasi aréna zöld gyepét. Rendkívül komoly rekonstrukción esett át az elmúlt évben a talaj. Újra szintbe hozták a pályát, különleges eljárással lazították és levegőztették, ennek eredményeként megmaradt a rugalmassága és szinte golfpálya minőségű lett.

Juhász Tibor szerint sokan azért látogatták az idei halasi versenyeket, hogy szokják a füves környezetet a lovak, lovasok. "Halas mindig törekedett a lovas szakma és a közönség együttes kiszolgálására. Intenzív szezon a 2017-es. Ebben a hagyományos május 1-i országos minősítő és grand prix-t kiemelt rendezvényként kezeltük. A füves pályánkat akkor is dicsérték és persze a közönség adta atmoszféra még javított a megítélésén. Gondoztuk, ápoltuk a füves talajt a szezonban és lehetőséget adtunk többször is az év során versenyen és versenyen kívül is, hogy használják, szokják a lovasok, a július 22-23-i régiós verseny egyik napja is ezért a füvön zajlott.

Az augusztus 11-12-i regionális versenyünket a textiles homokpályán rendeztük, de aki élni akart a lehetőséggel, azoknak megnyitottuk a füves részt gyakorlás céljából. Sokan éltek az alkalommal és pozitív visszajelzést kaptunk tőlük. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a versenyzők jól érezzék magukat ebben a környezetben is. Persze a füves pálya mellett az egyéb infrastrukturális feltételekre is odafigyelünk. A mindenoldalú kiszolgálásban remélem a ló elhelyezésben és gondoskodás feltételeiben is elégedettséget váltanak majd ki a kő és mobil bokszaink. A versenyzők pedig a megszokott halasi pluszok, fogadó vacsora, a zenés est mellett további figyelmességre is számíthatnak, amit most nem árulok el előre, legyen meglepetés." - mondta versenymenedzser.

Az éppen Halason versenyző és gyakorló lovasok véleményét is kérdezte a körülményekről. Marton András a következőeket mondta: "A szervezők lovasok iránti figyelmessége fontos, ez egy bizalmi kapcsolatot épít ki, amiben érezzük a gondoskodást. A pálya nagyon szép látványra. Egyenletes, jól tart, kellően rugalmas az ugrásnál és stabil a talajfogás rajta, szeretni fogják a díjugratók. Kérdezték a véleményem, hogy mit tegyenek hozzá az OB-ig, de szintén, nem tudtam mást mondani, csakhogy tartsák meg ilyennek."

Fábiáncsics Gábor, a Nemzeti Lovarda vezetője is gyakorolt a Hirling Lovaspark zöld gyepén, aki hasonlóan Martonhoz elégedettségének adott hangot. "Nem sok füves pályás verseny van Magyarországon, de a halasi pálya tényleg nagyon rendben van. Szoktattam a lovamat a környezethez és néhány  akadályt is vettünk az arénában. Nem találtam kifogásolni valót. Várjuk a Fiat OB-t és biztos vagyok benne, hogy a pálya minőségén és a megszokott magas színvonalú  kiszolgáláson nem múlik majd semmi."

A halasi regionális verseny amúgy jól sikerült. A pályán már ott állt az a Fiat Tipo, amit majd a felnőtt győztes kap a magyar bajnoki trófea mellé. A majd 300 startos két nap legnehezebb számait ismert lovasok nyerték. A szombati 125 cm-es pályát egy helyi és sok nagy hazai és nemzetközi sikert megélt lovas, Fodor Gábor (Felleg, Equirria LK) nyerte meg, míg a vasárnapi 130 cm-es kört a 2014-es fiatal lovas bajnok, Szilágyi Réka (BN Silver, Prosper LK) hozta az első helyen. A 15 versenyszámban a kezdő lovaktól, lovasoktól a profikig minden kategória megfordult és sok szép pálya született, ami pedig nagyon fontos baleset, rendkívüli esemény nélkül.

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság szeptember 7 és 10 között várja a lovasokat, sportvezetőket, segítőket   és persze az érdeklődő közönséget Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban. A négy napos lovas hétvégén ingyenesen léphetnek be látogatók az arénába.

Kovács Iván

Várható időjárás

Versenyprogram

16:00 Orvosi vizsgálat I. 17:30 Melegítő szám
8:00 Orvosi vizsgálat II. 9:00 Gyermek elődöntő 11:30 Ifjúsági elődöntő 14:00 Fiatal lovas elődöntő 16:00 Felnőtt elődöntő
8:00 Orvosi vizsgálat III. 9:00 Felnőtt csapat I. forduló 12:00 Amatőr elődöntő, csapat I. forduló 14:30 Gyermek középdöntő 16:30 Felnőtt Csapat II. forduló 18:00 Felnőtt Csapat bajnokavatás
08:00 Ifjúsági-fiatal lovas csapat I. forduló 11.00 Amatőr középdöntő, csapat II. forduló 13:00 Amatőr csapat bajnokavatás 13.30 Gyermek döntő 15:00 Gyermek bajnokavatás 15:30 Ifjúsági-fiatal lovas csapat II. forduló 17:30 Ifjúsági-fiatal lovas csapat bajnokavatás 18:00 Öreg fiúk OB döntő egyéni és csapat 19:00 Öreg fiúk OB eredmény hirdetés
8:00 Amatőr döntő 9:15 Amatőr bajnokavatás 10:00 Ifjúsági döntő 11:45 Ifjúsági bajnokavatás 12:45 Fiatal lovas döntő 14:00 Fiatal lovas bajnokavatás 15:00 Felnőtt döntő 17:30 Felnőtt bajnokavatás

Kiemelt támogatók